Kokos Brownie

July 29, 2020

Ook zo dol op brownies? Probeer deze gezonde variant eens. Lekker, gezond en ook makkelijk te maken!

Ingrediënten:

  • 260 g dadels zonder pit
  • 2 el kokosolie
  • 50 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 g cacaopoeder
  • 150 ml melk
  • 250 g kokosrasp
  • 100 g pure chocolade 
  • 4 el honing

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de dadels 5 minuten weken in kokend water.
  3. Giet het water af en mix de dadels tot een puree.
  4. Smelt 1 eetlepel kokosolie en voeg dit samen met het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, cacaopoeder en de melk tot glad een beslag.
  5. Meng 50 gram kokosrasp door het beslag heen.
  6. Doe het beslag in kleine brownie vormpjes
  7. Leg de vormpjes op het bakpapier en bak de brownies in 30-35 minuten.
  8. De kokosrasp die je over hebt maal je fijn in circa 10 minuten tot een gladde pasta. 
  9. Laat de brownie afkoelen op een rooster en besmeer de brownies met de kokospasta.
  10. Ondertussen kan je de chocolade en de honing smelten en giet je dit af over de kokospasta.
  11. Bestrooi de brownie met nog wat kokosrasp en wacht tot de chocolade hard is.