Ook zo dol op brownies? Probeer deze gezonde variant eens. Lekker, gezond en ook makkelijk te maken!
Ingrediënten:
- 260 g dadels zonder pit
- 2 el kokosolie
- 50 g amandelmeel
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 80 g cacaopoeder
- 150 ml melk
- 250 g kokosrasp
- 100 g pure chocolade
- 4 el honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de dadels 5 minuten weken in kokend water.
- Giet het water af en mix de dadels tot een puree.
- Smelt 1 eetlepel kokosolie en voeg dit samen met het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, cacaopoeder en de melk tot glad een beslag.
- Meng 50 gram kokosrasp door het beslag heen.
- Doe het beslag in kleine brownie vormpjes
- Leg de vormpjes op het bakpapier en bak de brownies in 30-35 minuten.
- De kokosrasp die je over hebt maal je fijn in circa 10 minuten tot een gladde pasta.
- Laat de brownie afkoelen op een rooster en besmeer de brownies met de kokospasta.
- Ondertussen kan je de chocolade en de honing smelten en giet je dit af over de kokospasta.
- Bestrooi de brownie met nog wat kokosrasp en wacht tot de chocolade hard is.